Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: مجموعه باستانی شهر زیرزمینی نوش آباد، یکی از آثار فاخر کشور است که ویژگی‌های منحصر به فرد و خاص خود را دارد.

علیرضا ایزدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بافت تاریخی و گردشگری نوش آباد، یک ظرفیت قوی و مناسب برای توسعه گردشگری شهری است و امیدواریم که مرمت بناهای این شهر، اساس مناسبی برای سرمایه گذاری و توسعه گردشگری در استان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: استان اصفهان خاستگاه بسیاری از آیین‌های مذهبی است و نوش آباد به عنوان خاستگاه تعزیه ایران زمین متفاوت تر و خاص‌تر از سایر نقاط است که آیین خیمه کوبی هشتم و خیمه برداری یازدهم محرم نمونه آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، افزود: با هدف شناسایی فضاهای بیشتری از شهر زیرزمینی نوش آباد، تفاهم نامه توسعه و اکتشاف این اثر تاریخی با شهرداری نوش آباد در چهار صفحه امضا شد که اولویت‌های آن مشخص شده است.

ایزدی تصریح کرد: اولویت‌های طرح شامل کاوش، لایروبی، مرمت، آماده سازی و ایمن سازی مجموعه قبل از بهره برداری است که ظرف مدت سه ماه از زمان عقد تفاهم نامه توسط شهرداری نوش آباد بوده و احیا نیز بر اساس تنظیم اولویت‌ها و پس از تصویب هیئت راهبردی یا شورای فنی اداره کل خواهد بود. 

وی تاکید کرد: تعیین دوره بهره برداری متناسب با کاربری مطابق با استانداردهای مربوط شامل تهیه طرح جامع مدیریت بهره برداری توسط شهرداری نوش آباد، پس از تصویب در شورای فنی اداره کل و تدوین برنامه اجرایی و راه اندازی بهره برداری مطابق با طرح جامع مدیریت خواهد بود. 

مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بهره برداری از بنا نیازمند انجام عملیات تکمیلی مرمت و آماده سازی احیا در اثر است که طرف دوم متعهد به هزینه کرد به شیوه‌ای است که همه فضاهای موضوع قرارداد مورد تایید شورای فنی اداره کل و مطابق طرح مصوب پوشش داده و به بهره برداری برساند.

ایزدی افزود: هزینه‌های عملیات تکمیلی مرمت و آماده سازی احیا شامل هزینه‌های مربوط به اداره اوقاف در خصوص ورودی‌های آب انبار، نگهداری و مراقبت از بنا در زمان بهره برداری، تجهیزات غیر منصوب و مبلمان بنا و نیروی انسانی مرتبط با بهره برداری نمی‌شود.

وی اظهار کرد: شهرداری نوش آباد، متعهد است نسبت به تهیه طرح مرمت، احیا، برنامه زمان بندی کلی و پلان مدیریتی مجموعه اقدام کرده و پس از تصویب و ابلاغ اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، نسبت به اجرای آن زیر نظر نماینده قانونی تفاهم نامه اقدام کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، تصریح کرد: بهره برداری از بخش‌های کاوش شده همزمان با عملیات مرمت و آماده سازی احیا پس از ارائه برنامه زمان بندی و طرح مدیریت بهره برداری موقت در مدت زمان مشخص توسط شهرداری و با مجوز بهره برداری موقت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان عملی خواهد شد.

وی تاکید کرد: بهره برداری از مموعه باستانی شهر زیرزمینی نوش آباد، در ورودی‌های مرکزی و چاله سی بعد از مرمت و حفاظت مجموعه و با دریافت مجوز فروش بلیت از اداره کل موزه‌ها امکان پذیر می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: شهرداری نوش آباد، موظف به افتتاح حساب جداگانه برای درآمدهای شهر زیرزمینی این شهر در ازای بهره برداری از اثر با استناد به قوانین حفاظت از ابنیه میراث فرهنگی است.

ایزدی افزود: با توجه به ثبت شهرزیرزمینی نوش آباد، در فهرست آثار ملی، شهرداری موظف به هزینه کرد سالانه ۵۰ درصد از درآمد فروش بلیت و برنامه‌های جانبی در این اثر به منظور حفظ و مرمت مجموعه است که از این مبلغ ۵ درصد برای امور فرهنگی هزینه خواهد شد.

وی تاکید کرد: گزارش‌های پیشرفت فیزیکی پروژه و هزینه کردها با پیوست اسناد مثبته پس از تایید پایگاه میراث فرهنگی نوش آباد، جهت تصویب نهایی به اداره کل میراث فرهنگی استان ارسال شود. 

مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، گفت: در صورت تعیین مدیر یا سرپرست برای مجموعه باستانی شهر زیرزمینی نوش آباد قبل از صدور حکم باید در کمیته راهبردی مطرح شده و پس از موافقت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان استعلام شود. 

وی تصریح کرد: تعیین عرصه و حریم موضوع تفاهم نامه، تشکیل کمیته فنی برای مدیریت برنامه‌های اجرایی مجموعه و ابلاغ ضوابط از جمله تعهدهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در این تفاهم نامه است.

به گزارش ایسنا، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان پس از شرکت در آیین‌های جریده برداری و خیمه برداری نوش آباد، در حاشیه دیدار با خانواده شهید سنایی،تفاهم نامه توسعه مجموعه شهرزیر زمینی را امضا کرد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها میراث فرهنگی شهرزیرزمینی نوش آباد باستانی شهر زیرزمینی نوش آباد کل میراث فرهنگی استان اصفهان اداره کل میراث فرهنگی استان صنایع دستی و گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی شهرداری نوش آباد بهره برداری آماده سازی تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۷۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟

شهرداری تهران در ادامه سیاست‌های خود برای توسعه و بهبود حمل و نقل عمومی، برنامه‌های متعددی برای مترو در سال جاری دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توجه ویژه مدیریت شهری فعلی تهران به حوزه حمل و نقل عمومی یکی از ویژگی‌های بارز این دوره است و سعی مدیران شهری بر این بوده که ضمن جبران کاستی‌های دوره گذشته، وضعیت بهتری در این حوزه برای شهروندان فراهم کند.

در این راستا شهرداری تهران علاوه بر اقدامات انجام شده در سال گذشته برای سال جاری در حوزه مترو در نظر دارد، 9 کیلومتر مسیر باقی‌مانده خطوط هفت‌گانه را با 8 ایستگاه به بهره‌برداری برساند.

همچنین قرار است از ایستگاه‌های باقی‌مانده بدنه اصلی خط 6 مترو شامل شهدای هفده شهریور، میدان خراسان، سرباز و شهید نجات‌اللهی را به بهره‌برداری برساند. 

علاوه بر این در سال جاری از 6.5 کیلومتر توسعه جنوبی خط 6 به‌همراه دو ایستگاه میدان عبدالعظیم(ع) و حرم حضرت عبدالعظیم(ع) نیز بهره‌برداری خواهد شد.

پست برق شمالی خط 6 و تکمیل پست برق سایر خطوط نیز بهره‌برداری می‌شود و از یک کیلومتر مسیر به‌همراه ایستگاه ورزشگاه تختی در خط 7 نیز بهره‌برداری خواهد شد و 1.5 کیلومتر مسیر به‌ همراه ایستگاه آیت‌الله کاشانی در توسعه غربی خط 4 نیز به بهر‌ه‌برداری می‌رسد.

تکمیل ورودی دوم ایستگاه‌های بهره‌برداری شده در خطوط 3، 4، 6 و 7 نیز در دستور کار خواهد بود.

جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری

علاوه‌بر این شروع عملیات اجرایی توسعه شمالی خط  7 در دستور کار شهرداری تهران است و عملیات اجرایی پایانه‌ها و پارکینگ‌های خطوط نیز ادامه خواهد یافت.

آغاز تحویل ناوگان ریلی جدید از محل قراردادهای 791 دستگاه واگن و 113 واگن و همچنین شروع عملیات اجرایی خطوط جدید و تراموا نیز جزوه توسعه ناوگان و آغاز عملیات اجرایی خطوط جدید شهرداری تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و حوزه علمیه خواهران قزوین
  • امضای تفاهم نامه همکاری اداره کل ورزش و جوانان با اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی
  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • ◄ حرکت قطار انجمن مهندسی دریایی بر ریل پیشرفت
  • انعقاد تفاهم‌نامه بین شهردار اصفهان و مدیرعامل بانک شهر برای توسعه همکاری‌ها
  • بهره‌برداری از ۱۲۲ طرح مخابراتی یزد در هفته ارتباطات
  • بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟