Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@08:08:30 GMT

نگاه به توسعه باید مبتنی بر میراث فرهنگی هر منطقه باشد

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۶۳۴۷

به گزارش ایلنا،  فریدون الهیاری (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان) گفت: نگاه به توسعه باید مبتنی بر میراث فرهنگی هر منطقه باشد. توسعه که مبتنی بر پیشینه تاریخ و تمدن نباشد توسعه پایداری نیست، بلکه تظاهر به توسعه است که بارها در تاریخ تجربه شده و ابعاد عمیقی پیدا نمی کند.

 فریدون الهیاری در آئین روز نوش آباد، اظهار کرد: مهمترین سرمایه کشور ایران، هویتی است که از سیستان و افغانستان در شرق کشور تا بین النهرین در غرب را شامل می‌شود و حیات را تداوم داده و به رشد و اعتلا رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هویت ایرانی، آداب و سنت‌ها و میراث فرهنگی، سرمایه مهم فرهنگی و هویتی است که همه باید برای حفظ آن مشارکت کنیم و تلاش مستمر تشکل‌های مردمی در این زمینه ارزشمند است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تاکید کرد: مدیران شهری در هر منطقه برای توسعه باید به گذشته، تجربه تاریخی، واقعیت اجتماعی و میراث فرهنگی هر منطقه توجه کرده و بر اساس آن شرایط برنامه‌ریزی کرد که نگاهی امید بخش است.

وی اظهار کرد: با ساخت سازه‌های بزرگ و مدرن نمی‌توانیم با دنیا رقابت کنیم در حالی که یک اثر تاریخی کوچک می‌تواند باعث تفاخر ما در دنیا شود و برنامه ریزان شهری باید به آن توجه کند.

الهیاری افزود: حضور و مشارکت مردم در برخی شهرستان‌ها بسیار جدی است به طوری که مردم عاشقانه و با علاقه مسائل میراث فرهنگی را پیگیری می‌کنند که نشان دهنده ریشه‌های فرهنگی و تاریخی و توجه به ارزش‌های میراثی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: هر چند نوش آباد، شهری در شمال استان اصفهان است، اما جایگاه آن به لحاظ میراث فرهنگی در نقش جهان است و مسائل آن برای ما بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: اگر چه نوش آباد از لحاظ مقیاس جغرافیایی و جمعیتی شهری کوچک است، اما از لحاظ آثار تاریخی و میراث فرهنگی و پیشینه تمدنی، شهری بزرگ و مهم است که به اندازه شش شهرستان اثر تاریخی و میراث فرهنگی دارد، به طوری که ۲۵ اثر آن در فهرست میراث ملی و معنوی کشور ثبت شده است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی شهر ایلخانی نوش آباد گفت: مردم با این پیشینه تمدنی که در تلاطم اتفاقات توانسته‌اند ادامه حیات بدهند، مردمی سخت‌کوش، مقاوم، خلاق، اندیشمند و پرکار هستند که با وجود هجوم مهاجمان مغول یک رویش دوباره تمدنی بعد از نابودی داشته‌اند و در این سرزمین، انسجام، وحدت و هویت ملی دیده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: امروز یکی از مسائل جدی کشور توجه به هویت و فرهنگ این سرزمین است که رگه‌هایی از آن در میراث فرهنگی، آداب و سنن نوروز و مناسبت‌های است که شور و نشاط در مردم شکل می‌گیرد و عامل تداوم هویت کشور است.

الهیاری با تقدیر از خدمات سمیع اله حسینی مکارم معاون پیشین سازمان میراث فرهنگی افزود: حسینی مکارم، حق بزرگی بر گردن استان اصفهان دارد و سرمایه بزرگی برای استان اصفهان بود که با پشتیبانی و حمایت او، حرکت‌های بزرگی در این استان انجام شد.

آئین روز نوش آباد، دومین جمعه فروردین هر سال، با هدف سیاسگذاری و برنامه‌ریزی توسعه این شهر با حضور کارشناسان بومی برگزار می‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اصفهان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۶۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست

تردد آسیب‌زای ماشین‌های سنگین از زیر پل تاریخی محمدحسن خان بابل که طبق مصوبه شورای ترافیک ممنوع و تخلف به شمار می‌رود، به دلیل بی‌توجهی مسئولان شهری و میراثی شهرستان بابل، دوباره از سوی رانندگان متخلف از سر گرفته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، تردد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی 300 ساله محمد حسن خان که دوباره جریان گرفته، کار را به جایی رساند که میراث دوستان و گردشگران بومی و غیربومی علاقمند به نماد تاریخی شهر بابل می‌گویند چرا کسی به فکر این بنای تاریخی در حال تخریب نیست.

 برای چندمین بار پیاپی در یک سال اخیر رانندگان خودروهای سنگین با کنار زدن سازه‌های آهنی و بتنی (نیوجرسی) که در زیر این پل تاریخی جانمایی شده بود، تردد خودروهای سنگین از زیر این پل را از سر گرفتند.

این ترددها به حدی نگران کننده شده که صدای اعتراض دوستدران میراث فرهنگی در حال بازدید از این بنای تاریخی را هم در آورده است.

 

.

 

پیشتر و در دی ماه سال گذشته خبرگزاری تسنیم گزارشی را با عنوان "ماشین‌های سنگین بلای جان پل تاریخی بابل شده‌اند" منتشر کرد.

در آن گزارش مهران فلاح؛ رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بابل به خبرنگار تسنیم گفت: همه ما نسبت به وضعیت فعلی پل تاریخی محمدحسن خان نگران هستیم.

فلاح با تاکید بر اینکه تردد خودروهای سنگین از زیر پل ممنوع است، افزود: نیوجرسی‌هایی به عنوان مانع زیر طاق‌چشمه‌ها بر سر راه خودروها قرار داده شده، اما متاسفانه برخی افراد سودجو به این مهم توجه نمی‌کنند و با کنارزدن نیوجرسی‌ها به تردد از زیر پل اقدام می‌کنند، برای همین باید با تصویب یک قانون به طور جدی به این مسئله ورود کرد و مانع تردد آنها شد.

حمیدرضا قربانیا دلاور؛ رئیس شورای شهر بابل نیز دراین‌باره به خبرنگار تسنیم گفت: بارها گفته‌ام که تنها راه برون‌رفت از این مشکل چندین ساله و مهم و نگران‌کننده این است که از ظرفیت و فرصت خدادادیِ رودخانه بابلرود و پل تاریخی آن باید به عنوان یک فرصت گردشگری استفاده کنیم. ما با تمام توان به دنبال جذب سرمایه‌گذار داخلی هستیم تا از این فرصت برای جذب گردشگر استفاده کنیم.

با این همه به نظر می‌رسد هنوز اهتمام جدی از سوی مسئولان شهر بابل و استان مازندران برای جلوگیری از تردد خودروهای سنگین از زیر پل صورت نگرفته و قرار دادن نیوجرسی در زیر پل هم به عنوان یک اقدام موقت نتوانسته مانع تردد خودروهای متخلف شود. 

به گزارش تسنیم، شورای ترافیک شهرستان بابل در 26 دی ماه 1400 مصوب کرد که تردد خودروهای سنگین از زیر این پل تاریخی ممنوع است، اما از آن تاریخ تاکنون چندین بار این مصوبه نقض و تردد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی محمد حسن خان از سر گرفته شده است.

نیوجرسی‌ها یا همان سازه‌های آهنی و بتنی که به منظور جلوگیری از تردد ماشین های سنگین در زیر این پل تاریخی مستقر می‌شود، به گونه‌ای است که رانندگان می توانند آن را با ماشین جا به جا کرده و از زیر پل عبور کنند.

در روزهای اخیر نیز تردد خودروهای سنگین در زیر این پل تاریخی از سر گرفته شده و واکنش و نگرانی میراث دوستان را به دنبال داشته است.

این پُل تاریخی که از گذشته های دور شهر بابل را به جنوب این شهرستان در بخش بندپی شرقی، بندپی غربی و گتاب متصل می‌کرد و در یک مقطعی از تاریخ، عبور احشام از روی آن انجام می‌شد. چند سال پیش میراث فرهنگی با قرار دادن نمادی از تندیس کوچ دامداران روی این پُل فضایی ایجاد کرد که عملا امکان تردد وسایل نقلیه و احشام از روی آن ناممکن شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسناد ملی و میراث مکتوب، مهر تاییدی بر شناسنامه هویت و تاریخ یک ملت
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • پناهیان: برخی متأسفانه نگاه سخیفی به حجاب دارند
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • افتتاح آرش مال نقطه عطف توسعه تجاری فرهنگی منطقه آزاد انزلی
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی